Bli månadsgivare
  • x Menu
  • Om Actionaid
  • Vårt arbete
  • Stöd oss
  • Månadsgivare
  • För företag
  • Gåvoshop
  • Kontakt
  • Gravida Dalia, 20, står utan hem, mat och vård

    Berättelse från verksamheten

    Endast 20 år gammal står Dalia Akter (pseudonym) inför det ofattbara: hon är höggravid, med sitt första barn, och har förlorat allt i den senaste tidens allvarliga översvämningar i Bangladesh. Hennes man, som kör cykeltaxi, har sett familjens försörjning försvinna när den enorma mängden vatten förstörde hans fordon.

    Trizah blir den första kvinnliga fotbollsdomaren i hennes samhälle

    Trizah, en 24-årig tvåbarnsmamma från Makima i Kenya, går mot strömmen genom att förverkliga sin dröm om att bli den första certifierade kvinnliga fotbollsdomaren i sin hemby. Nu är hon en inspirerande förebild för många unga flickor.  Trots att det har gjorts framsteg för kvinnors rättigheter i Kenya kvarstår det fortfarande betydande utmaningar, som könsbaserat […]

    Lydias resa till självförsörjning 

    Lydias resa till självförsörjning

    Som mor till sju barn har Lydia mött otaliga utmaningar i sitt liv. Tidigare var varje dag en kamp för att få pengarna att räcka till näringsrik mat för familjen. Men Lydia har aldrig låtit svårigheterna dämpa hennes hopp om en bättre framtid.

    Shathas kamp för kvinnors rättigheter på Västbanken

    Shatha*, 30 år, är framträdande i arbetet för kvinnors rättigheter i flyktinglägret Beit Jibrin på Västbanken i Palestina. Med stöd från ActionAid driver hon ett kvinnokooperativ, som strävar efter att förbättra levnadsvillkoren för palestinska kvinnor i flyktinglägret.   Genom kooperativet, som fokuserar på hållbart jordbruk, får kvinnor en egen inkomst och därigenom större självständighet. De lär […]

    Naime ger kvinnor styrka

    Naime är en syrisk flykting i Gaziantep, Turkiet, som jobbar som volontär inom organisationen Freedom Jasmine. Efter att hennes bror fängslades av den syriska regimen, fick hon psykosocialt stöd av Freedom Jasmine och möjlighet att utveckla färdigheter inom mode och design. Nu undervisar Naime själv andra kvinnliga flyktingar i design. Målet är att de efter utbildningen ska kunna arbeta inom kläd- och modebranschen för att försörja sig själva.