Bli månadsgivare
 • x Menu
 • Om Actionaid
 • Vårt arbete
 • Stöd oss
 • Bli månadsgivare
 • För företag
 • Gåvoshop
 • Kontakt
 • Humanitär katastrof i Gaza

  ActionAid finns på plats i Gaza och bistår nu med medicinsk nödhjälp till oskyldiga civila. Ditt stöd kan rädda liv. 

  Humanitär katastrof i Gaza

  ActionAid har verksamhet i Gaza och bistår nu med medicinsk nödhjälp till oskyldiga civila. Ditt stöd kan rädda liv.  

  Situationen just nu

  Tusentals civila har mist livet i det upptrappade våldet i Israel och Gaza. ActionAid uppmanar till ett omedelbart slut på striderna. Miljontals människor har tvingats lämna sina hem och är nu i behov av skydd efter de massiva bombningarna i Gaza. Israel har stängt av all elförsörjning och stoppat importen av livsmedel, vatten, mediciner, bränsle och andra livsviktiga förnödenheter. ActionAid, som har arbetat i Gaza i många år, är oroade över den snabbt eskalerande humanitära krisen som påverkar livet för miljontals människor. 

  Gör din röst hörd! 

  ActionAid har tillsammans med 630 andra organisationer, världen över, startat en namninsamling för att uppmana nationers ledare, medlemmar i FN:s säkerhetsråd och alla aktörer på plats att sätta människors liv som högsta prioritet

  Det här gör ActionAid

  ActionAid har sedan många haft år verksamhet i det ockuperade palestinska territoriet, med särskilt fokus på Gaza. Genom våra partnerskap med lokala civilsamhällesorganisationer tillhandahåller vi avgörande stöd och skydd till de mest marginaliserade grupperna i samhället. Vi fokuserar särskilt på kvinnor och barn som drabbas hårdast av krisen. Våra partners i Gazaremsan inkluderar följande:

  • Al Awda Health and Community Association (Awda)
  • Culture and Free Thought Association (CFTA)
  • Palestinian Developmental Women Studies Association (PDWSA)
  • Palestinian NGO Network (PNGO)
  • Wefaq Association for Women and Childcare (WEFAQ)”

  Flickan på bilden heter Dima, 9 år gammal. Bilden är tagen på ett av ActionAids familjecentren i Gaza där psykosocialt stöd erbjuds.

  Foto: Paul Evans/ActionAid

  Humanitär katastrof i Gaza

  ActionAid har verksamhet i Gaza och bistår nu med medicinsk nödhjälp till oskyldiga civila. Ditt stöd kan rädda liv.  

  Vilken påverkan har detta på kvinnor och barn?  

  Vi är djupt oroade över effekterna av ökat våld på kvinnors, barns och unga människors liv. Flera tusentals har tvingats lämna sina hem och befinner sig nu på flykt i behov av skydd och förnödenheter. Även de kvinnor och barn som ofta är de som blir kvar i hemman löper hög risk att drabbas av attackerna. Våra kollegor i det ockuperade palestinska territoriet har berättat för oss att barn är skräckslagna av ljuden från bombningar och bilder av andra barn som dödats i deras omgivande områden. Unga människor har redan överlevt fyra krig och lider ofta av psykisk stress.

  Kommentar

  Kommentar

  Kommentar

  Jennifer Vidmo

  Jennifer Vidmo

  Generalsekreterare på ActionAid Sverige

  Än en gång rasar världen

  Än en gång rasar världen. Det är en obeskrivlig ilska och sorg som nu driver på hat och dödande på båda sidor i en av historiens värsta och mest långdragna konflikter. Och som alltid är det civila som drabbas hårdast. Vi hör rapporter om flera tusen människor som redan mist livet. Flera tusen! Vad betyder det? Det betyder att det är någons mamma, pappa, syster, bror, dotter, son, barnbarn eller bästa vän vars liv har tagits ifrån dem och en hel värld har rasat omkring dem.

  Så hanterar vi din gåva

  När ActionAid samlar in pengar till en akut katastrofinsats, som t.ex. responsen i Gaza, öronmärks alltid 90% till ändamålet. Resterande 10% går till nödvändig administration för att säkerställa att gåvan används ändamålsmässigt och ger effekt.

  Gör din röst hörd – skriv under 

  ActionAid har tillsammans med 630 andra organisationer, världen över, startat en namninsamling för att uppmana alla nationers ledare, medlemmarna i FN:s säkerhetsråd och alla aktörer på plats att sätta människors liv som högsta prioritet.