Bli månadsgivare
  • x Menu
  • Om Actionaid
  • Vårt arbete
  • Stöd oss
  • Månadsgivare
  • För företag
  • Gåvoshop
  • Kontakt
  • Kraftiga översvämningar i Bangladesh drabbar över 4 miljoner människor

    Kraftiga monsunregn har orsakat omfattande översvämningar i Bangladesh, vilket påverkar över 4 miljoner människor i 12 distrikt. Minst 15 personer har omkommit, och som vid många katastrofer är det flickor och kvinnor som drabbas värst.  

    Tiotusentals människor har tvingats lämna sina hem och bor nu i otrygga miljöer där risken för våld mot flickor och kvinnor ökar. Deras tillgång till grundläggande sanitet, inklusive mensskydd, är kraftigt begränsad, och gravida kvinnor står nu inför stora utmaningar med begränsad tillgång till vård.  

    Ge en gåva!

    ActionAid arbetar dygnet runt för att bistå de mest utsatta med nödvändig hjälp, men behoven är enorma. Genom att ge en gåva till vår katastroffond kan du vara med och rädda liv!

    Kollapsen av sanitetssystem och stillastående översvämningsvatten utgör betydande hälsorisker, bland annat genom att insekts- och vattenburna sjukdomar sprids, vilket ytterligare förvärrar situationen för de drabbade. 

    Farah Kabir, landschef för ActionAid Bangladesh, uttrycker en stor bekymran över situationen: ”Vi är djupt oroade över hur översvämningarna påverkar kvinnor och barn som är de mest utsatta i nödsituationer. De mest akuta utmaningarna handlar om tillgång till rent dricksvatten samt medicinsk vård och mat. Störningarna i vägar och kommunikation har förvärrat situationen ytterligare, vilket gör det svårt för de mest utsatta att nå säkerhet och livsviktiga resurser.”

    ActionAid delar ut livsnödvändig hjälp såsom mat, rent dricksvatten, hygienkit och mediciner till drabbade.
    ActionAid delar ut livsnödvändig hjälp såsom mat, rent dricksvatten, hygienkit och mediciner till drabbade.

    ActionAid Bangladesh är på plats i några av de värst drabbade områdena och arbetar tillsammans med lokala partners för att ge akut stöd. Vårt omedelbara mål är att tillhandahålla livsnödvändig hjälp såsom mat, rent dricksvatten, hygienkit och mediciner till drabbade. Allt arbete fokuserar särskilt på flickor och kvinnor som ofta hamnar i de mest utsatta situationerna.

    Tiotusentals människor har tvingats lämna sina hem och bor nu i otrygga miljöer
    Tiotusentals människor har tvingats lämna sina hem och bor nu i otrygga miljöer.
    Översvämningarna gör att människor inte längre kan bo kvar i sina hus.
    Översvämningarna gör att människor inte längre kan bo kvar i sina hus.