Bli månadsgivare
 • x Menu
 • Om Actionaid
 • Vårt arbete
 • Stöd oss
 • Månadsgivare
 • För företag
 • Gåvoshop
 • Kontakt
 • Jennifer Vidmo

  Jennifer Vidmo

  Generalsekreterare på ActionAid Sverige

  Din gåva når inte längre fram!

  Jag vill börja med att varmt och innerligt tacka dig för att du med din värdefulla gåva vill hjälpa till att ge livsviktigt stöd till mammor, barn, män, kvinnor, pappor, söner och döttrar som just nu lever i extrem utsatthet och osäkerhet under konstanta attacker från Israel. 

   

  Tack vare vår lokala närvaro hade vi förråd med förnödenheter när blockaden inleddes, det gjorde att vi kunde nå ut med livräddande hjälp. Men häromdagen nåddes jag av nyheten från vår kollega som ansvarar för ActionAids arbete i Gaza, att alla förråd är tömda och vi har ingenting att ge till de som söker hjälp. Det vi har att erbjuda ett barn som kommit ifrån sin familj är kramar och hjälp att sätta sig i skydd. Det är väldigt viktigt, men nu är det livsnödvändigt att hjälptransporter faktiskt kommer in så att svårt drabbade kan få den hjälp de behöver.  

   

  ActionAid och våra partners inne i Gaza arbetar dygnet runt, samtidigt som de försöker skydda sig själva och sina familjer. Vi har redan fått de hjärtskärande beskeden att vi har kollegor som mist livet och andra som förlorat familjemedlemmar. Vi kan inte nå dem och ge dem stöd. Precis som de inte kan nå och hjälpa alla de civila som har drabbats och försätter att utsättas för angrepp och bottenlös sorg och förtvivlan.  

   

  I denna förfärliga situation är din gåva och ditt engagemang ovärderlig. Tillsammans med organisationer runt om i världen arbetar vi intensivt med att få våra politiker att trycka på för ett eldupphör. Nödhjälp och bränsle måste komma fram och in i Gaza. Dödandet av civila måste upphöra.  

   

  Din gåva kommer inte fram, inte ännu. Men när vi kan få in hjälptransporter står våra kollegor redo och din gåva kommer att göra stor skillnad, för många. Tusen tack. 

  Vill du vara med och påverka?

  ActionAid har tillsammans med 630 andra organisationer, världen över, startat en namninsamling för att uppmana alla nationers ledare, medlemmarna i FN:s säkerhetsråd och alla aktörer på plats att sätta människors liv som högsta prioritet.

  Flickan på bilden heter Dima, 9 år gammal. Bilden är tagen på ett av ActionAids familjecentren i Gaza där psykosocialt stöd erbjuds.

  Foto: Paul Evans/ActionAid

  Ge en gåva

  ActionAid har verksamhet i Gaza och bistår nu med medicinsk nödhjälp till oskyldiga civila. Ditt stöd kan rädda liv.