Bli månadsgivare
 • x Menu
 • Om Actionaid
 • Vårt arbete
 • Stöd oss
 • Månadsgivare
 • För företag
 • Gåvoshop
 • Kontakt
 • Berättelse från verksamheten
  Angela hero

  Angela följde sin dröm om att bli skomakare 

  Angela är en skomakare från Voltaregionen i Ghana. För några år sedan gick hon med i ActionAids projekt Young Urban Women’s Movement (YUWM) vilket gjorde att hon kunde fullfölja sin dröm om att bli skomakare. Genom utbildningen hos YUWM kunde hon starta ett eget företag och börja försörja sig själv. 

  I Ghana möter kvinnor många hinder på grund av att deras rättigheter inte erkänns och respekteras. Trots framsteg i samhället finns det fortfarande ojämlikheter och traditionella normer som påverkar kvinnors liv. Många flickor får till exempel inte gå i skolan och kvinnor saknar ofta möjligheten att bli ekonomiskt självständiga.  

  Young Urban Women’s Movement

  ActionAids Young Urban Women’s Movement riktar sig till unga kvinnor i åldrarna 15-25 år och syftar till att stärka unga kvinnors deltagande och ställning i samhället. YUWM fokuserar på kvinnors ekonomiska rättigheter samt sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter. Nätverket spelar en avgörande roll för att stärka flickor och kvinnor i området och övervinna de hinder och utmaningar som de står inför. 

   

  Angela är en av flera unga kvinnor som genom Young Urban Women’s Movement har utbildat sig och startat en egen verksamhet. Hon är en förespråkare för YUWM och inspirerar andra kvinnor att gå med i nätverket så att även de kan starta sin egen verksamhet och ha möjlighet att försörja sig själva. 

   

  "Jag känner att jag skapar jobbmöjligheter för kvinnor, så att de också kan hitta ett sätt att försörja sig på."

  Judith, en kvinna som också startat sin egen verksamhet tack vare YUWM säger att hon nu kan betala hennes barns skolavgifter. 

   

  Judith, Delight and Angela shoe makers and members of The Young Urban Women’s movement
  Judith, Delight och Angela, alla tre är skomakare och medlemmar i Young Urban Women’s movement

  När kvinnor får tillgång till utbildning och kan bli självförsörjande skapas en kedjereaktion. Fler barn får möjlighet att gå i skolan vilket öppnar dörrar och möjligheter för kommande generationer. Flickors och kvinnors utbildning är därför en nyckelkomponent för att bygga hållbara samhällen, öka jämställdheten och minska fattigdomen.  

  Angela skomakare
  Angela skomakare

  Bli månadsgivare och se till att fler kvinnor kan bli självförsörjande

  Gör skillnad varje dag!

  Bli månadsgivare och se till att fler kvinnor kan bli självförsörjande