Bli månadsgivare
 • x Menu
 • Om Actionaid
 • Vårt arbete
 • Stöd oss
 • Månadsgivare
 • För företag
 • Gåvoshop
 • Kontakt
 • Låt ditt företag göra skillnad i jul!

  Välj något av ändamålen nedan. Ni handlar enkelt med kort eller Swish i vår gåvoshop. Önskar ni faktura så kontakta oss så ordnar vi det omgående. 

   

  Kalle Larsson

  Insamlingsansvarig

  kalle.larsson@actionaid.org

  08-615 55 57

  Låt ditt företag göra skillnad i jul!

  Välj något av ändamålen nedan. Ni handlar enkelt med kort eller Swish i vår gåvoshop. Önskar ni faktura så kontakta oss så ordnar vi det omgående. 

   

  Kalle Larsson

  Insamlingsansvarig

  kalle.larsson@actionaid.org

  08-615 55 57

  Vi vill bjuda in dig till kraften att förändra!

  Vi arbetar i några av världens fattigaste länder för att ge kvinnor kraft att utveckla klimatsmarta, hållbara försörjningsmetoder, med vilka de kan försörja sina familjer. Vi utbildar kvinnliga bönder i motståndskraftiga jordbruks- och fisketekniker, inklusive markvård, mångfald av grödor, fröbankar och vattenförvaltning.

   

  När fattigdomen ökar är flickor och kvinnor särskilt utsatta eftersom risken för könsbaserat våld, tvångsäktenskap och sexuellt utnyttjande tilltar när försörjningsmöjligheter minskar. Kvinnor måste dessutom kämpa mot traditionella könsnormer som ofta innebär att de saknar tillgång till mark, beslutsfattande och ekonomiskt oberoende.


  ActionAid arbetar varje dag för att förändra detta så att flickor och kvinnor har samma makt, möjligheter och rättigheter som pojkar och män. När jämställdheten stärks får alla det bättre och vi bygger starkare och mer hållbara samhällen tillsammans.


  Hur hanterar vi ditt bidrag?

  När ditt företag skänker en gåva till ActionAid kan du känna dig trygg med att medlen hanteras på ett ansvarsfullt och effektivt sätt.

  ActionAid Sverige är medlem i Svensk Insamlingskontroll och Giva Sverige vilket innebär att verksamheten kontrolleras av oberoende parter. Svensk insamlingskontroll styr vilka organisationer som har rätt att ha ett insamlingskonto, ett så kallat 90-konto. När du bidrar till en organisation med ett 90-konto kan du vara säker på att minst 75 % av medlen går till ändamålet, ofta mer.

  Under 2021 gick 80 % av de insamlade medlen direkt till ändamålet.

  Hur arbetar ActionAid?

  ActionAid har funnits i 50 år för att minska fattigdom och orättvisor och stärka flickor och kvinnor på de mest utsatta platserna. Som global federation med lokal närvaro i 46 länder har vi djup kunskap om de kontexter vi verkar i. Alla våra insatser sker i nära samarbete med de människor vars rättigheter vi arbetar för att stärka. ActionAid har därför en viktig roll att spela i arbetet med att främja jämställdhet och därmed lägga grunden för långsiktigt hållbar utveckling.