Bli Girl supporter!

  • Gör skillnad för flickor och unga kvinnor
  • Du kan när du vill välja att avsluta ditt givande
  • Just nu får du både en tygkasse och en reflex i välkomstgåva när du anmäler dig!

Förändra flickors liv

Fattigdom drabbar flickor och unga kvinnor extra hårt. Siffror från runt om i världen gör det tydligt. Färre flickor än pojkar går i skolan och miljontals flickor gifts bort och föder barn, varje år. Som Girl supporter är du månadsgivare och gör skillnad för flickor som inte går i skolan eller riskeras att utsättas för våld och övergrepp. Tillsammans med tusentals andra Girl supporters ger du dem en ljusare framtid!

Hur du gör skillnad

Som Girl supporter stöttar du aktiviteter och projekt för flickor och unga kvinnor som lever i fattigdom. Du stödjer insatser och aktiviteter som stoppar barnäktenskap, kvinnlig könsstympning och ökar andelen flickor i skolan. Som Girl supporter kommer du nära verksamheten genom kontinuerlig återkoppling med resultat.

Som Girl supporter bidrar du t.ex. till att flickor får mensskydd så att de kan gå i skolan även när de har mens.

Situationen är akut – du behövs!
  • Varje minut gifts 20 flickor bort. De berövas sin barndom, frihet och självständighet.
  • Varje dag könsstympas 10 000 flickor i världen och riskerar att få fysiska och psykiska men för resten av livet.
  • Familjer som lever i fattigdom har oftast inte råd att skicka alla sina barn till skolan. Pojkars utbildning prioriteras då ofta framför flickors.

Gör skillnad för flickor som Shumirai!

Som Girl supporter stödjer du flickor som Shumirai, 8 år, från Zimbabwe. Innan ActionAid började arbeta i området där hon bor, var hennes familj skyldig skolan pengar för att de inte haft råd att betala skolavgiften för Shumirai.

 

Shumirai har ibland svårt att koncentrera sig under lektionerna på grund av hunger.

 

Du kan göra skillnad. Bli Girl supporter idag!

Frågor och svar

ActionAid är en global organisation som finns i 46 länder över hela världen. Vi arbetar för att minska fattigdom och orättvisor med ett särskilt fokus på att stärka flickors och kvinnors rättigheter, eftersom jämställdhet är en förutsättning för hållbar utveckling. Vi arbetar både i akuta nödsituationer och med långsiktigt utvecklingsarbete. All verksamhet bedrivs med stöd av företag, privatpersoner, institutionella givare och stiftelser. ActionAid grundades 1972 och har funnits i Sverige sedan 2006.

Som givare till ActionAid kan du känna dig trygg med att medlen hanteras på ett ansvarsfullt och effektivt sätt. ActionAid Sverige är medlem i Svensk Insamlingskontroll och Giva Sverige vilket innebär att verksamheten kontrolleras av oberoende parter. Svensk insamlingskontroll styr vilka organisationer som har rätt att ha ett insamlingskonto, ett så kallat 90-konto. När du bidrar till en organisation med ett 90-konto kan du vara säker på att minst 75 % av medlen går till ändamålet, ofta mer.

Ja, som Girl supporter och givare till ActionAid kan du få rätt till skattereduktion. Det innebär att du som skänker minst 200 kr per gåvotillfälle och får tillbaka 25% i samband med skatteåterbäringen (avdraget gäller på gåvor upp till 6000 kr/år för inkomståret 2021 och högst 12 000kr/år för inkomståret 2022). Läs mer här.

Din månadsgåva dras den 28:e varje månad, eller nästkommande vardag.

  • Som månadsgivare stöttar du hela ActionAids verksamhet för att bekämpa fattigdom och orättvisor. Din gåva används där den behövs som bäst för att stärka flickor och kvinnor som lever i utsatthet. Du kan stötta oss som månadsgivare från 100 kr/mån. Klicka här för att bli månadsgivare.
  • Som Girl supporter stöttar du aktiviteter och projekt för flickor och unga kvinnor. Just nu går bidragen till verksamhet i Bangladesh, Senegal, Vietnam och Zimbabwe. Det är länder där flickors rättigheter är eftersatta och behoven av stöd stora. Som Girl supporter ger du minst 200 kr/mån och får kontinuerlig återkoppling på konkreta aktiviteter och projekt som du är med och bidrar till. Två gånger om året får du till exempel hem ett brev från en flicka eller ung kvinna som du stöttar. 

Det finns ingen bindningstid och du kan när som helst välja att avsluta ditt givande. Du kan även be om en tillfällig paus eller sänkning av din månadsgåva. För att avsluta eller göra andra ändringar ber vi dig  kontakta givarservice på 08-615 55 55 eller givarservice@actionaid.se

Bli Girl supporter!