Bli månadsgivare
 • x Menu
 • Om Actionaid
 • Vårt arbete
 • Stöd oss
 • Månadsgivare
 • För företag
 • Gåvoshop
 • Kontakt
 • En tryggare mens för flickorna i Manicaland i Zimbabwe

  I samband med internationella mensdagen, den 28 maj 2023, uppmärksammade vi flickors rätt till en trygg och säker mens genom kampanjen “Det var droppen”. Stort tack till alla er som var med och bidrog och swishade ett mensskydd!

  Tack vare alla fantastiska givare kunde vi i juli månad ge över 1000 flickor i Zimbabwe varsitt paket med återanvändbara bindor, tvål och två par trosor. ActionAids personal besökte åtta skolor i provinsen Manicaland och delade ut hygienkiten samt höll föreläsningar om menstruell hälsa.

  Nedan kan du läsa om vad detta har gjort för skillnad i flickornas liv. Varmt tack igen för ert engagemang – tillsammans gör vi skillnad ❤ 

  Actionaid mensskydd

  ”Jag skulle vilja tacka er å alla studenters vägnar för att ni har gett oss återanvändbara mensskydd, tvål och trosor. Vissa flickor kunde inte komma till skolan på grund av bristen på mensskydd. De flesta studenter kommer från fattiga bakgrunder och har inte råd att köpa mensskydd och trosor. ”

  Talent, 18 år
  Actionaid hygienkit

  ”Jag känner mig så glad. Jag skulle vilja tacka er för det stöd som har getts eftersom vi är många som har känt oss obekväma med att använda andra klädmaterial under menstruationen. Innan har vi riskerat att blöda igenom och fläcka ner våra skoluniformer eftersom vi inte hade råd att köpa bindor.” 

  Thubelihle, 15 år

  mensskydd Actionaid

  ”Innan vi fick mensskydden fanns det många problem som rör menstruell hälsa. Många flickor fläckade ner sina uniformer. En annan svårighet var att klara proven i skolan på grund av frånvaro under mensen. Jag hoppas att färre flickor missar skolan nu efter vi har fått mensskydd.”

  Evermore 16 år

  Gör skillnad varje dag!

  För endast 3 kr om dagen kan du bidra till att fyra flickor får mensskydd varje månad.

  Som månadsgivare bidrar du även till arbetet att stärka flickors och kvinnors rätt att bestämma över sin egen kropp, deras rätt till utbildning, egen försörjning och inflytande i samhället. Bli en del av en kraft som är stark nog att förändra liv och samhällen till det bättre!