Bli månadsgivare
 • x Menu
 • Om Actionaid
 • Vårt arbete
 • Stöd oss
 • Månadsgivare
 • För företag
 • Gåvoshop
 • Kontakt
 • Årets julklapp från ActionAid

  Julen närmar sig, och vi är otroligt glada att dela med oss av en spännande nyhet denna jul. I samarbete med den talangfulla designern Tove Sundén presenterar vi stolt vår senaste tillskott till vår gåvoshop – en fantastisk tygkasse som inte bara är praktisk utan även bär med sig ett vackert och viktigt budskap.

  Tove Sundén, är känd för sina färgglada smycken och posters under varumärket ”Toves lilla hem”. Hon har bidragit med sin kreativitet till skapandet av denna unika tygkasse. Genom symboler och abstrakta former skapar Tove verk som speglar kvinnokraft och glädje. På hennes Instagram @toveslillahem kan du bli inspirerad av hennes färgglada verk. 

  Tove Sundén ActionAid
  Utan Kvinnor Ingenting

  Den enkla men kraftfulla frasen ”Utan Kvinnor Ingenting” fångar essensen av den avgörande roll kvinnor spelar i alla samhällen. Denna mening är en belysning av den grundläggande sanningen att utan kvinnors närvaro, engagemang och ledarskap är framsteg och rättvisa svåra att uppnå.

  Tygkassen är gjord av 100 % ekologisk bomull och är Fairtrade certifierad.

  Varje köp av tygkassen stödjer vårt arbete för att skapa en mer jämställd och inkluderande framtid. Alla intäkter från försäljningen av tygkassen går till ActionAids arbete för att stärka flickors och kvinnors rättigheter världen över. Det är ett arbete som når ut till miljontals människor varje år. 

   

  Köp tygkassen antingen till dig själv i julklapp eller till någon du tycker om. Du kan antingen köpa den i vår gåvoshop och få den hemskickad till dig eller så kan du köpa den här så skickar vi den direkt till personen du vill ge den till.

   

  OBS. köp den innan den 14/12 så hinner den komma innan julafton.

  Frågor till Tove

  Frågor till Tove

  Frågor till Tove

  Ditt skapande lyfter kvinnor, vad inspirerade dig till det? 

  – Jag är så imponerad över den starka rörelse som finns i världen och över alla de tjejer och kvinnor som kämpar för jämställdhet, rätten att bestämma över sin egen kropp och så många andra viktiga frågor. Detta är mitt sätt att på något vis försöka bidra till det. 

  Vad vill du att din konst ska säga mottagaren? 

  – Att kvinnor är så jävla starka, vackra, härliga, fina, coola och kloka. Jag kan inte sätta mig in i någon annan ”minoritetsgrupp” men jag kan sätta mig in i hur det är att vara just kvinna, vilket inte alltid är så lätt. Jag vill att vi ska kunna vara precis så som vi vill vara. För utan oss, skulle världen vara ingenting. Som Moonica Macs låt går: kanske är det för att jag är kvinna som jag är stark och sårbar, jag är skör och oslagbar.

  Årets julklapp: tygkassen som stärker flickors och kvinnors rättigheter

  Gjord i ekologisk bomull och certifierad Fairtrade. Alla intäkter går till ActionAids arbete för flickors och kvinnors rättigheter. En perfekt julklapp helt enkelt!