Skip to main content
Tjejer, Bangladesh, Girl-led

Gör skillnad som Girl supporter

En ljusare framtid för flickor och unga kvinnor är möjlig
Girl supporter ActionAid

Tre anledningar till varför du ska bli Girl supporter

  1. Varje minut gifts 20 flickor bort. De berövas sin barndom, frihet och självständighet.
  2. Varje dag könsstympas 10 000 flickor i världen och riskerar att få fysiska och psykiska men för resten av livet.
  3. Familjer som lever i fattigdom har oftast inte råd att skicka alla sina barn till skolan. Pojkars utbildning prioriteras då ofta framför flickors.

Bli Girl supporter!

  • Gör skillnad för flickor och unga kvinnor som lever i fattigdom
  • Du kan när du vill välja att avsluta ditt givande
  • Just nu får du både en tygkasse och en reflex i välkomstgåva när du anmäler dig!
ActionAid-utbildning-Bangladesh
Som Girl supporter bidrar du t.ex. till att flickor får mensskydd så att de kan gå i skolan även när de har mens.

Hur används pengarna?

Som Girl supporter stöttar du aktiviteter och projekt för flickor och unga kvinnor som lever i fattigdom. Du stödjer insatser och aktiviteter som stoppar barnäktenskap, kvinnlig könsstympning och ökar andelen flickor i skolan. Som Girl supporter kommer du nära verksamheten genom kontinuerlig återkoppling med resultat.

ActionAid-utbildning-Bangladesh

Gör skillnad för flickor som Mukta!

Mukta, 12 år, bor i Bangladesh där barnäktenskap är vanligt. Fram till årskurs tre fick Mukta gå i skolan tre dagar i veckan – men efter det fick hon inte gå alls.

Genom ett nära samarbete med områdets skolor och ActionAids lokala kvinnogrupper kunde Muktas liv få en ny vändning. Efter flertalet möten mellan kvinnogruppen och Muktas pappa kunde de övertyga honom att låta henne återvända till skolan.

Förutom Mukta har många andra flickor fått återvända till skolan i området. Andelen flickor som går i skolan har ökat från 37 procent (2019) till 58,5 procent (2021) i regionen.

Läs fler resultat

Vad är skillnaden mellan att vara månadsgivare och Girl supporter?

  • Som månadsgivare stöttar du hela ActionAids verksamhet för att bekämpa fattigdom och orättvisor. Din gåva används där den behövs som bäst för att stärka flickor och kvinnor som lever i utsatthet. Du kan stötta oss som månadsgivare från 50 kr/mån. Klicka här för att bli månadsgivare.
     
  • Som Girl supporter stöttar du aktiviteter och projekt för flickor och unga kvinnor. Just nu går bidragen till verksamhet i Bangladesh, Senegal, Vietnam och Zimbabwe. Det är länder där flickors rättigheter är eftersatta och behoven av stöd stora. Som Girl supporter ger du minst 200 kr/mån och får kontinuerlig återkoppling på konkreta aktiviteter och projekt som du är med och bidrar till. Två gånger om året får du till exempel hem ett brev från en flicka eller ung kvinna som du stöttar. 

Bli Girl supporter