Skip to main content
ActionAid-utbildning-Zimbabwe

Som Girl supporter gör du skillnad

En ljusare framtid för flickor är möjlig
Jag vill göra skillnad
Girl supporter logga

För flickor och unga kvinnor

Som Girl supporter bidrar du till att flickor och unga kvinnor kan forma sin egen framtid. Det är avgörande för att minska fattigdom och orättvisor i världen. Bli Girl supporter idag!

Bli Girl supporter
ActionAid-manadsgivare

Tre anledningar till varför du ska bli Girl supporter

  1. Varje minut gifts 20 flickor bort. De berövas sin barndom, frihet och självständighet.
  2. Varje dag könsstympas 10 000 flickor i världen och riskerar att få fysiska och psykiska men för resten av livet.
  3. Familjer som lever i fattigdom har oftast inte råd att skicka alla sina barn till skolan. Pojkars utbildning prioriteras då ofta framför flickors.

Jag vill göra skillnad och bli Girl supporter!

ActionAid-utbildning-Bangladesh
Som Girl supporter bidrar du t.ex. till att flickor får mensskydd så att de kan gå i skolan även när de har mens.

Hur används pengarna?

Som Girl supporter stöttar du aktiviteter och projekt för flickor och unga kvinnor som lever i fattigdom. Du stödjer insatser och aktiviteter som stoppar barnäktenskap, kvinnlig könsstympning och ökar andelen flickor i skolan. Som Girl supporter kommer du nära verksamheten genom kontinuerlig återkoppling med resultat.

ActionAid-utbildning-Bangladesh

Mukta fick återvända till skolan

Mukta, 12 år, bor i Bangladesh där barnäktenskap är vanligt. Fram till årskurs tre fick Mukta gå i skolan tre dagar i veckan – men efter det fick hon inte gå alls.

Genom ett nära samarbete med områdets skolor och ActionAids lokala kvinnogrupper kunde Muktas liv få en ny vändning. Efter flertalet möten mellan kvinnogruppen och Muktas pappa kunde de övertyga honom att låta henne återvända till skolan.

Förutom Mukta har nio andra flickor fått återvända till skolan. Andelen flickor som går i skolan har ökat från 37 procent (2019) till 58,5 procent (2021) i regionen.

Läs fler resultat
Saumu och Sophia, Kenya

Ditt stöd gör skillnad

"Om mina döttrar är utbildade kommer de att kunna ta anställning och inte vara beroende av män" säger Saumu, 32 från Kenya. På bilden tillsammans med sin dotter Sophia, 15.
Anmäl dig idag!

Vad är skillnaden mellan att vara månadsgivare och Girl supporter?

  • Som månadsgivare stöttar du hela ActionAids verksamhet för att bekämpa fattigdom och orättvisor. Din gåva används där den behövs som bäst för att stärka flickor och kvinnor som lever i utsatthet. Du kan stötta oss som månadsgivare från 50 kr/mån.
     
  • Som Girl supporter stöttar du aktiviteter och projekt för flickor och unga kvinnor. Just nu går bidragen till verksamhet i Bangladesh, Senegal, Vietnam och Zimbabwe. Det är länder där flickors rättigheter är eftersatta och behoven av stöd stora. Som Girl supporter ger du minst 200 kr/mån och får kontinuerlig återkoppling på konkreta aktiviteter och projekt som du är med och bidrar till. Två gånger om året får du till exempel hem ett brev från en flicka eller ung kvinna som du stöttar. 
Jag vill bli månadsgivare Jag vill bli Girl supporter