Bli månadsgivare
 • x Menu
 • Om Actionaid
 • Vårt arbete
 • Stöd oss
 • Månadsgivare
 • För företag
 • Gåvoshop
 • Kontakt
 • Testamentera och stärk flickors och kvinnors rättigheter

  Upprätta ett juridiskt korrekt testamente kostnadsfritt online.

  Anmäl dig till kostnadsfritt webinar 11 april

  Genom att anmäla dig godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy Läs här
  Testamentera och stärk flickors och kvinnors rättigheter

  Upprätta ett juridiskt korrekt testamente kostnadsfritt online.

  Testamentera en gåva till ActionAid

  Genom vårt samarbete med juristbyrån Lawly, kan du på ett enkelt sätt skriva ditt testamente och samtidigt vara säker på att din gåva kommer förvaltas på bästa möjliga sätt. När du avsätter en gåva till ActionAid ger du flickor och kvinnor chansen att kunna påverka och förändra sina liv. Ditt bidrag betyder mer än du kan föreställa dig!

  Boka kostnadsfritt möte

  Få svar på dina frågor först. Boka ett inledande samtal och få 15 minuters gratis rådgivning av en jurist från Lawly.

  Upprätta testamente online

  Skriv ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente direkt på vår hemsida. Det är kostnadsfritt och Lawlys jurister finns tillgängliga hela vägen via chatt eller telefon.
  Upprätta testamente online i 3 enkla steg:

  1.
  Svara på frågor

  Besvara några enkla frågor om din livssituation och önskemål. Ett personligt anpassat testamente skapas.

  2.
  En jurist upprättar avtalet

  En jurist från Lawly finns med hela vägen och ser till att ditt testamente blir juridiskt korrekt och precis som du vill ha det.

  3.
  Avtalet levereras

  Ladda ner testamentet direkt efter verifiering med BankID. Du kan också välja att få det hemskickat. Underteckna – klart!
  Vad kan jag testamentera till ActionAid?

  En gåva i ditt testamente kan exempelvis vara pengar, värdepapper eller en fastighet. Oavsett formen eller storleken på din gåva, är varje bidrag värdefull och gör en verklig skillnad i kampen för ökad jämställdhet och minskad fattigdom. 

  En andel av kvarlåtenskapen

  Värdepapper, aktier eller fonder

  Fastigheter och bostadsrätter

  Valfritt
  gåvobelopp

  Frågor och svar

  Ett testamente är en handling där du skriver vad som ska hända med din kvar låtenskap den dag du går bort. Du kan till exempel skriva in att en person eller organisation ska få en särskild sak eller en viss andel av arvet. Du kan också skriva villkor som ska gälla för det som någon ärver.

  Många funderar på att skriva ett testamente men känner sig obekväma och tänker att det där gör jag senare. Det är fullt förståeligt. Men ett testamente är bra att ha oavsett ålder. Det kan behövas för olika

  faser i livet och bör betraktas som ett levande dokument. När du väl upprättat ditt första testamente är det enkelt att sen göra ändringar om omständigheterna förändras för dig och din familj. Det viktigaste är du

  skriver det nu när du funderar på det, så det blir gjort.

  Ja, men det är inget en jurist rekommenderar. Vissa saker är det helt enkelt säkrast att ta hjälp av en fackman för att vara säker på att det blir korrekt gjort. Via Lawlys tjänst kan du dessutom vara trygg med att du får ett testamente som är anpassat efter din personliga situation.

  Om du inte har några barn kan du i princip testamentera bort hela arvet efter dig. Om du har barn har de alltid rätt till att få sin laglott. Laglotten är i regel hälften av allt du äger. I ditt testamente kan du fördela dina tillgångar hur du vill. Det kan vara fastigheter, värdepapper, pengar och möbler eller föremål. Kom ihåg att

  du kan ändra i ditt testamente när du vill, eller skriva ett nytt.

  För att testamentet ska vara giltigt ska det vara korrekt formulerat, underskrivet och bevittnat. Du kan därför påbörja och avsluta ditt testamente i lugn och ro. Uppstår det frågor eller funderingar längst vägen kan du alltid pausa och återuppta senare. Testamentet är inte helt färdigt förrän du skrivit under och fått det bevittnat.

  När du testamenterar till ActionAid ser du till att ditt engagemang för flickors och kvinnors rättigheter lever vidare. Vi förstår att du kanske har fler engagemang du känner starkt för. Det är kostnadsfritt att använda verktyget även om du vill ge en gåva till fler organisationer än oss

  Om Lawly

  Lawly är en modern juristbyrå som har funnits sedan 2018. De har en webbaserad lösning som gör juridiska tjänster tillgängliga för dig, oavsett var du bor, under alla tider på dygnet.

   

  Med hjälp av deras digitala verktyg kan du skriva ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente på din dator, läsplatta eller mobil. De finns redo att guida dig via chatt eller telefon om några frågor dyker upp längst vägen. Du kan vara trygg med att du får den hjälp du behöver.

  kalle Larsson bild

  Frågor?

  Du är varmt välkommen att kontakta Kalle Larsson, från ActionAid, om du har frågor eller funderingar kring arv och testamente.

   

  E-post: kalle.larsson@actionaid.org

  Telefon: 08-615 55 57

   

  Det här behöver du tänka på:​

  • Testamentet måste vara skriftligt och undertecknat av dig personligen.
  • Testamentet ska bevittnas av två personer över 15 år. De får inte vara nära släkt med dig eller ärva något enligt ditt testamente. Glöm inte namnförtydligande och personnummer på vittnena.
  • Det är viktigt att båda vittnena är närvarande samtidigt som du skriver under ditt testamente eller bekräftar din namnteckning.
  • Vittnena behöver inte känna till vad som står i testamentet, men de måste ha klart för sig att det är ett testamente som de bevittnar och att du är vid dina sinnens fulla bruk.
  • Du bör datera ditt testamente och uttrycka dig så klart och tydligt som möjligt så att det inte uppstår några tveksamheter kring din sista vilja.


  Vill du veta mer om hur du testamenterar till ActionAid eller har andra frågor?

  Kontakta Kalle Larsson, kalle.larsson@actionaid.org, telefon 072- 050 48 02.