Skip to the content

ActionAid och Fitnessfeministen utmanar med träning för att stoppa mäns våld mot kvinnor

Pressmeddelande: 2020-08-28

Nu presenterar ActionAid och Fitnessfeministen, Sara Dahlström, träningsutmaningen Strong Women Challenge. En 14 dagar lång träningsutmaning som startar den 1 september och som sporrar deltagarna att utmana sin mentala och fysiska styrka, samtidigt som de aktivt tar ställning i kampen för att stoppa mäns våld mot kvinnor.

ActionAid är kvinnorättsorganisationen som arbetar i 46 länder för att stoppa våld mot kvinnor och flickor. Fitnessfeministen, Sara Dahlström är PT’n som brinner för jämställdhet, kroppspositivism och träningsglädje. Med kampanjen Strong Women Challenge ryter de ifrån mot patriarkatet och uppmanar människor att engagera sig i kampen för att stoppa mäns våld mot kvinnor.

– Med Strong Women Challenge vill vi sätta ljus på vad kvinnor över hela världen tvingas utstå varje dag. Samtidigt vill vi uppmuntra människor att anta en annorlunda utmaning där de står upp mot våldet och bidrar till verklig förändring genom att starta en egen insamling, säger Linnea Sonka, kampanjansvarig ActionAid.

– Som ansiktet utåt för Strong Women Challenge kan jag kombinera två saker jag brinner för - inspirera till träningsglädje och bidra till att kvinnor runt om i världen får ett bättre liv,säger Sara Dahlström, Fitnessfeministen.

Flera ambassadörer har redan ställt sig bakom utmaningen. Bl.a. journalisten, författaren och föreläsaren Atilla Yoldas, feministen Elin Johansson som driver instagramkontot ”Patriarkatet och jag” och Bayan Nasih som arbetar i det nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Vad är Strong Women Challenge (SWC)?
SWC är en träningsutmaning som går ut på att hylla kvinnor världen över och samtidigt samla in pengar till ActionAids arbete för att stoppa mäns våld mot kvinnor. Alla som väljer att delta sprider ett viktigt budskap samtidigt som de utmanar sin egen styrka genom ett 14 dagar långt träningsprogram framtaget av Fitnessfeministen, Sara Dahlström. Utmaningen startar den 1 september men alla deltagare kan anmäla sig fram till den 20 oktober. Deltagandet är självklart gratis och allt sker digitalt.

Mer info finns på: www.strongwomenchallenge.se

__________________________________________________________________________________________________________________

ActionAid Sverige är en kvinnorättsorganisation och del i den globala ActionAid-federationen som arbetar i 46 länder världen över. Vårt mål är att uppnå en rättvis, jämlik och hållbar värld där flickor kan växa upp till självständiga kvinnor med makt att forma både sina egna liv och samhället de lever i. Vi har ett feministiskt perspektiv på allt vi gör, oavsett om det handlar om demokratifrågor, flickors och kvinnors rätt till sin kropp eller katastrofinsatser. ActionAid grundades 1972 och har funnits i Sverige sedan 2006. Läs mer på www.actionaid.se

Ladda ned som PDF