Skip to the content

Nytt nummer av ActionAid's medlemstidning re:Action


Du som är engagerad i ActionAid ska självklart ha möjlighet att följa arbetet och ta del av de senaste nyheterna från vår verksamhet. Varje månad skickar vi därför ut ett digitalt nyhetsbrev där vi summerar de viktigaste händelserna. Två gånger om året skickar vi även ut re:Action - vår tryckta tidning som nu i dagarna landar i brevlådorna hos alla våra medlemmar. 

Om du inte får nyhetsbreven via mail eller post är du självklart välkommen att höra av dig till oss på givarservice@actionaid.se så ska vi se över det.

I det senaste numret av re:Action har vi fördjupat oss i frågan om varför kvinnors roll och inflytande i katastrofer är så viktigt. Du som följt vårt arbete har säkert noterat att ActionAid alltid prioriterar kvinnors ledarskap och möjlighet att påverka beslut. När akuta situationer uppstår, som till exempel en naturkatastrof eller en konflikt, blir de här perspektiven viktigare än någonsin, eftersom ojämlikheten mellan män och kvinnor ofta förstärks i samband med kriser.

Därför utbildar ActionAid varje år tusentals kvinnor i katastrofberedskap och ledarskap. På så sätt stärker vi kvinnornas roller i samhället och främjar en mer jämställd och hållbar utveckling.


Vill du veta mer? Läs senaste re:Action här. 


Och glöm inte - genom att köpa gåvan Utbildning i katastrofberedskap bidrar du till att vi kan utbilda ännu fler kvinnor!

Trevlig läsning
ActionAid