Skip to the content

Hjälp oss stoppa kvinnlig könsstympning!

 

Den 6 februari är det Internationella dagen mot kvinnlig könsstympning. Det är en dag som inte borde behövas. Tillsammans kan vi göra dagen överflödig. Just nu samlar vi in pengar för att ge arbetet mot kvinnlig könsstympning extra kraft.

Kvinnlig könsstympning är en extrem form av våld mot flickor och kvinnor. Över 200 miljoner flickor och kvinnor världen över har redan könsstympats och fler än 5 000 flickor mellan fyra och tolv år utsätts för det brutala övergreppet, varje dag. Många gifts bort efter ingreppet eftersom en flicka då anses ha blivit kvinna. Vad det egentligen handlar om är ett fruktansvärt övergrepp mot flickors och kvinnors rättigheter.

 

Hjälp oss att samla in 100 000 kr för att stoppa det brutala övergreppet mot flickors kroppar!


Var med i vår insamling

Ge en gåva

Stöd oss via PlusGiro

Swisha ditt bidrag
”Jag var åtta år när jag könsstympades och det är fortfarande ett plågsamt minne. Det är en verklighet jag delar med miljontals flickor och vi blir fler om vi inte agerar. Jag säger nej till kvinnlig könsstympning, idag och alla andra dagar. Gör det du med!”

Anissa Mohammad, sakkunnig könsstympning på Länsstyrelsen i Östergötland. Medlem i ActionAids nätverk “Champions for Change” mot kvinnlig könsstympning i Sverige.

 

 


Bli månadsgivare!

Som månadsgivare hos ActionAid står du upp för flickors och kvinnors rättigheter varje dag, varje månad, året runt.

Flickor har rätt att växa upp till självständiga kvinnor med makt att forma sina egna liv och samhället de lever i. Genom att stötta vårt arbete bidrar du som månadsgivare till ökad rättvisa - för alla.