Skip to the content

Kom och lyssna på vårt seminarium!

"Ett liv fritt från våld” är årets tema på MR-dagarna - Nordens största mässa för mänskliga rättigheter, som i år hålls i Stockholm. Vi på ActionAid finns på plats och berättar om vårt fleråriga arbete för att förebygga kvinnlig könsstympning. Vi arbetar både nationellt och internationellt för att stoppa det våldsamma övergreppet som miljontals flickor och kvinnor utsätts för. Kom till vår monter, så berättar vi mer.

På vårt miniseminarium Stoppa kvinnlig könsstympning, diskuterar och problematiserar vi övergreppet. Under seminariet visar vi klipp från dokumentären ”Girls from Earth” som skildrar kampen mot kvinnlig könsstympning i Kenya. Innehållet i filmen diskuteras, liksom de svåra konsekvenserna av övergreppet. Vi kommer också att prata om hur arbetet mot kvinnlig könsstympning ser ut i Sverige.

Paneldeltagare:

Fana Habteab, ordförare i föreningen Kvinnointegritet och tidigare ordförare i Riksföreningen Stoppa Kvinnlig Könsstympning, RISK. 
Zuhur Adam, lärare som samarbetar med studieföreningen Ibn Rushd och utbildar kring mäns våld mot kvinnor.
Ingela Holmertz, ActionAids generalsekreterare.


Tid och plats
Plats: Mässvägen 1, Älvsjö 
Scen: Globala Scenen 
Tid: 13.00-13.30 den 15 november

Det är fri entré men du kan registrera dig innan via länken: 
https://invitepeople.com/events/10996/

Besök även vår monter: C109. Där berättar vi mer om vårt arbete. Vi finns på plats under mässans alla dagar, 15-17 november