Skip to the content

Praktikant till Insamlingsavdelningen

Om praktikplatsen

Som praktikant på insamlingsavdelningen är du en del av ett team som är helt avgörande för att ActionAid skall kunna fortsätta att stärka flickors och kvinnors rättigheter i världen. Du kommer få praktisk erfarenhet av att arbeta med insamling och kommunikation, samt få en bra uppfattning om hur det är att arbeta på en global rättighetsorganisation.
Praktikperiodens innehåll kan till stor del utformas efter din utbildning och dina erfarenheter. Du ges stor möjlighet att delta i arbete inom olika verksamhetsområden.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Vara med oss i arbetet att utveckla våra olika månadsgivarkoncept
- Skapa material till våra befintliga givare (digitalt och print)
- Arbeta med våra sociala kanaler samt hemsida
- Delta i planering och utförande av event
- Research av potentiella företagspartners
- Givarvård och administrativa uppgifter
- Hjälp med rekrytering av ny personal till F2F verksamhet

Om dig

Vi ser att du som söker är en utåtriktad person med mycket goda kommunikativa färdigheter. Du gillar att skriva och har god kunskap om de frågor vi arbetar med. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av sälj-, kommunikation- eller insamlingsarbete. Har du erfarenhet av ett eller flera program som Illustrator, InDesign, Photoshop eller ett videoredigeringsprogram är det ett plus.
En praktik hos ActionAid ger dig en bra grund att stå på inför kommande arbetsliv.

Tid och ersättning

Praktikperioden omfattar en hel termin under höstterminen 2019 (ca 20 veckor) och genomförs på heltid. Praktik görs helst som del av en utbildning. Ingen ersättning utgår från ActionAid Sverige.

Ansökan:

Skicka din ansökan med personligt brev och CV senast den 30 april till kalle.larsson@actionaid.org
Tydliggör i ditt personliga brev varför du just vill göra praktik på ActionAid Sverige. Vi går igenom ansökningar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.