Skip to the content

Praktikant till kommunikations- och insamlingsavdelningen

Om ActionAid

ActionAid Sverige är en feministisk organisation med ett särskilt fokus på kvinnors och flickors rättigheter. Vi vill att flickor ska kunna växa upp till självständiga kvinnor med makt att forma både sina egna liv och samhället. Därför har vi ett feministiskt perspektiv på allt vi gör, oavsett om det handlar om att bekämpa fattigdom, minska våld eller arbeta i akuta katastrofer. ActionAid grundades 1972 och finns i 46 länder. I Sverige har vi funnits sedan 2006.

Om praktikplatsen

Som praktikant på insamling- och kommunikationsavdelningen är du en del av ett team som är helt avgörande för att ActionAid skall kunna fortsätta att stärka flickors och kvinnors rättigheter i världen. Du kommer få praktisk erfarenhet av att arbeta med insamling och kommunikation, samt en mycket god insyn i det dagliga arbetet på en global rättighetsorganisation. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Skapa material till våra befintliga givare (digitalt och print).
  • Arbeta med uppdatering och uppföljning av våra sociala medier samt hemsida.
  • Delta i vårt relationsbyggande arbete med företag som stöttar oss.
  • Omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad på de frågor som ActionAid arbetar med samt bevaka branschen och det sammanhang vi arbetar i.

Det kan även förekomma en del administrativa uppgifter – men vi strävar givetvis efter att praktikperioden blir så givande som möjligt för dig. Praktikperiodens innehåll formas utifrån praktikantens erfarenheter, utbildningsbehov och vår specifika verksamhet för berörd period.

Om dig

Vi ser att du som söker är en utåtriktad person med mycket goda kommunikativa färdigheter. Du gillar att skriva och har god kunskap om de frågor vi arbetar med.

Du får gärna ha ett stort intresse för sociala medier, har du även kunskaper i strategiskt och/eller operativt arbete med sociala medier är det mycket positivt. Har du tidigare erfarenhet av sälj eller insamlingsarbete är det meriterande, men det är inget krav. Ange gärna i din ansökan om du har särskilda kunskaper i vissa system eller program.

Tid och ersättning:
Praktikperioden omfattar en hel termin under höstterminen 2020 (ca 20 veckor) och genomförs på heltid. Praktik görs helst som en del av utbildning. Ingen ersättning utgår från ActionAid Sverige.

Du är välkommen att anmäla ditt intresse för praktikplatsen genom att skicka in ditt CV och personliga brev till kalle.larsson@actionaid.org senast den 30 april

Har du frågor, maila på adressen ovan eller ring 08-615 55 57

Vi ser framemot din ansökan!