Skip to the content

ActionAid söker Insamlingsansvarig

ActionAids uppdrag

ActionAid Sverige är en biståndsorganisation och del i den globala ActionAid-federationen som finns i 46 länder över hela världen. Vi arbetar för social rättvisa, jämlikhet och fattigdomsbekämpning. Vi har ett särskilt fokus på flickors och kvinnors rättigheter eftersom jämställdhet är en förutsättning för hållbar förändring och utveckling. ActionAid Sveriges uppdrag är att samla in medel som finansierar verksamhet internationellt och nationellt, att driva egna projekt, att kommunicera viktiga kärnfrågor samt bidra till och vara en relevant aktör för flickor och kvinnors rättigheter i Sverige samt kring påverkan inom organisationens kärnfrågor i programländerna.    

Vi söker dig

Vi söker dig som brinner för och vill vara med och utveckla insamlingen på ActionAid. Du strävar hela tiden efter att hitta lösningar och metoder som driver arbetet framåt mot positiva resultat. Vi ser att du har god insikt i och erfarenhet av olika rekryteringskanaler, resultatuppföljning, produktpaketering, utveckling av lojalitetsprogram samt CRM-systemsanalyser. Du kommer att arbeta aktivt med att planera, utforma, koordinera och implementera olika insamlingsaktiviteter varpå det ställs stora krav på samarbetsvilja, framförhållning och flexibilitet.

Syfte med rollen

Insamlingen på ActionAid har till uppgift att samla in medel från privatpersoner och företag som ska finansiera verksamheten för flickor och kvinnors rättigheter. I rollen ingår att testa, analysera och planera effektiva insamlingsinsatser med budget och ROI i åtanke. Samtliga insamlingsaktiviteter ska bidra till ActionAids mål och vision, utgå från strategiska prioriteringar och den faktiska verksamheten.

Huvudsakliga arbetsområden

 • Ansvara för insamlingens planerings-, budgeterings- och uppföljningsarbete
 • Initiera och samordna analys och lärande, inklusive omvärldsbevakning och konkurrentanalyser
 • Analysera, prioritera och samordna/leda olika insamlingsaktiviteter och större insamlingskampanjer, gärna med fokus på digital insamling
 • Projektledning av leverantörer för värvning, engagemang/givarservice, utveckling och uppgradering av månadsgivare
 • Ansvara för utveckling och paketering av nya insamlingsprodukter och gåvoshopen
 • Utveckla arbetet för att på olika sätt öka antalet givare som skänker en gåva och bygga relation med dem
 • Ansvara för CRM-systemet, inkl. avtal, kontakt och kravställningar

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning och eller relevant kunskap inhämtad från annat håll
 • Dokumenterad erfarenhet av att självständigt arbetat med strategiskt insamlingsarbete
 • Goda kunskaper i office
 • Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap i olika CMS plattformar, tex Drupal
 • Erfarenhet inom rättighetsbaserat arbete med insamling och insamlingskommunikation som fokus
 • Erfarenhet av att skapa engagerande innehållom biståndsfrågor på ett etiskt sätt och samtidigt med en tydlig call to action
 • Erfarenhet av att projektleda och driva insamlingsaktiviteter
 • Kanske är du särskilt intresserad av digital insamling och hur man engagerar målgrupper med snabba budskap?
 • Gedigen bakgrund inom att kravställa och upphandla konsulter och byråer inom insamlingsarbetet
 • Erfarenhet av att arbeta med liten budget, litet team och höga ambitioner, ha förmåga att kunna prioritera i ditt arbete.
 • Flytande i tal och skrift på svenska och engelska
 • Du har ett starkt engagemang i ActionAids kärnfrågor med flickor och kvinnors rättigheter i fokus

 

Personliga egenskaper

Du är en person som får saker gjorda, du är inte rädd för att hugga i och hitta nya vägar för att komma framåt, du har ett omvärldsfokus och reagerar snabbt på händelser och kan då relevans finns snabbt omsätta dem till ditt verksamhetsområde. Du drivs av att hitta lösningar och arbetar resultatinriktat samt har förmågan att prioritera och fatta beslut. Du gillar att räkna och analysera för att skapa de bästa förutsättningarna för organisationens insamling. Du har en stark relationsbyggande personlighet och är trygg, med positivt fokus. Du behöver kunna prioritera och vara involverad i flera processer samtidigt. Din inställning är att allt du gör ska i slutändan leda till att fler vill engagera sig i organisationens kärnfrågor.

Villkor och ansökningsprocess

Välkommen med din ansökan, märkt ”Insamlingsansvarig”till jobb@actionaid.se senast den 7:e januari. Ansökan består av CV och introduktionsbrev.

Tjänsten är ett föräldravikariat under 2022. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad på vårt kontor på Södermalm i Stockholm.

Har du frågor kring tjänsten kontakta gärna Kalle Larsson, insamlingsansvarig, kalle.larsson@actionaid.org

ActionAid omfattas av kollektivavtal mellan Unionen och Fremia. Vi eftersträvar jämlikhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.