Skip to the content

Skriv till ditt fadderbarn

 

Via vår brevtjänst kan du enkelt skicka en hälsning och foton som går iväg som ett mejl direkt till ActionAids kontor i fadderlandet. Där översätts hälsningen till det lokala språket, vidarebefordras till fältpersonalen och levereras till fadderbarnet tillsammans med ditt original. Skriver du på svenska väljer du i menyn att skicka brevet till oss i Sverige för översättning till engelska.

Vi rekommenderar att du skriver kortare, enkla brev som är lätta för barnen att förstå. Berätta till exempel gärna om din vardag, fritidsintressen, traditioner, årstider och ställ enkla frågor. Tänk på att aldrig lämna ut personliga uppgifter som din adress, telefonnummer eller e-postadress så att de inte kommer i orätta händer.

Du loggar in på brevtjänsten med ditt faddernummer samt barnets referensnummer. Dessa hittar du på den folder med foto som du fick när fadderskapet startade.

Det går jättebra att skicka med foton. Vill du skicka fler än ett foto behöver du markera dessa samtidigt i utforskaren. På en Windowsdator gör du det genom att hålla nere tangenten ctrl och klickar på de bilder du vill skicka. På en Mac-dator gör du samma procedur men håller ner tangenten Cmd.

Du kan även skicka brev per post, glöm då inte att märka brevet tydligt med ditt faddernummer och barnets referensnummer. Du skickar brevet till vår adress i Stockholm och vi skickar det sedan vidare till vårt kontor i fadderlandet.

ActionAid Sverige
Alsnögatan 11 6 tr
116 41 Stockholm