Skip to the content

.

Här finns vi

Vanliga frågor och svar

Om oss

Skriv till ditt fadderbarn


Flickor har rätt att gå i skolan

Varje dag könsstympas 5000 flickor och 30 000 flickor gifts bort. Världen över tvingas flickor sluta skolan i förtid, de blir med barn när de själva är barn. Men förändring är möjlig. För varje dag som en flicka går i skolan, minskar risken för att hon ska könsstympas eller giftas bort. Så sker förändring, dag för dag, år för år.

För endast 7 kr om dagen kan du bidra till att fler flickor får chansen till en ljusare framtid.


Hur används pengarna?

Dina fadderbidrag går till att stödja långsiktiga projekt där flickan bor. Efter 40 års erfarenhet vet vi att det är så dina fadderbidrag gör störst skillnad - både för ditt fadderbarn, hennes familj, vänner och grannar. Fadderbidragen hjälper hela området och skapar en trygg och säker miljö för ditt fadderbarn att växa upp i.

Ditt regelbundna stöd innebär att området får en tillförlitlig finansiering som möjliggör investeringar i till exempel sjukvård, rent vatten, utbildning och hållbart jordbruk. 


Vad innebär fadderskapet?

Som fadder till en flicka får du:

  • Möjlighet att brevväxla med ditt fadderbarn. Två gånger per år får du en hälsning från ditt fadderbarn
  • Kontinuerliga uppdateringar från oss om utvecklingen i ditt fadderområde via mejl
  • Ett medlemsskap i ActionAid Sverige samt vår nyhetstidning två gånger om året


Möt våra faddrar

"Jag har ju haft tur att födas så otroligt privilegierad, så det här ett sätt för mig att dra ett strå till stacken. Jag tycker att ActionAid känns seriösa och via uppdateringarna jag får så kan jag se att den lilla pengen jag skänker faktiskt gör skillnad, och det gör mig självklart glad!”

Petra Marklund, artist.

Som fadder till en flicka är du del av en fantastisk rörelse som varje dag kämpar för att förbättra flickors liv och möjligheter i världen.