Skip to the content

Fadderländer

ActionAid Sverige bedriver fadderverksamhet i 11 länder runt om i världen. I länderna nedan bedriver ActionAid fadderverksamhet. Genom att klicka på ett land kan du gå in och läsa mera om det specifika arbete som bedrivs för att tillgodose varje lands unika behov.

Afghanistan

Flickor och kvinnor är särskilt utsatta i Afghanistan. ActionAid driver ett fadderbarnsprojekt i staden Khwaja Du Koh i norra Afghanistan.

Afghanistan

Bangladesh

ActionAid driver två olika fadderbarnsprojekt i Bangladesh. Ett i Lalua Champapur och ett i Sapahar i nordvästra Bangladesh.

Bangladesh

Brasilien

ActionAid driver ett fadderbarnsprojekt i delstaten Alagoas i nordöstra Brasilien. I Alagoas arbetar en stor del av befolkningen som jordbrukare. De odlar sockerrör, bönor, kassava, bomull, ris, frukt, grönsaker och sötpotatis.

Brasilien

Indien

Svenska faddrar är med och stödjer fyra fadderbarnsprojekt i Indien: Chennai, Nagaland, Nalbari-Baksa och Bhubaneswar.

Indien

Nigeria

Som fadder till ett barn i Deltaregionen i Nigeria bidrar du till att barnet får en ljusare framtid. Du förbättrar också familjens och hela byns möjligheter att ta sig ur fattigdomen.

Nigeria

Senegal

ActionAid Sverige bedriver fadderverksamhet i området Koussanar i Senegal. Kvinnor och flickor utgör 51 procent av landets befolkning och de är särskilt utsatta och förnekas de flesta av sina rättigheter.

Senegal

Sierra Leone

ActionAid har arbetat i Sierra Leone sedan 1988 och startade år 2007 ett fadderbarnsprojekt i Tonkolili i centrala Sierra Leone.

Sierra Leone

Tanzania

På ön Mafia utanför Tanzanias kust driver ActionAid ett fadderbarnsprojekt. Ön är ett av de fattigaste områdena i landet och 80 procent av befolkningen lever på fiske.

Tanzania

Uganda

ActionAid Sverige bedriver fadderbarnsprojekt i Nebbi som ligger i nordvästra Uganda.

Uganda

Vietnam

Efter flera krig och ekonomisk vanskötsel är Vietnam i dag ett av de fattigare länderna i Asien. ActionAid arbetar i Krong Bong och Tra Vinh.

Vietnam

Zimbabwe

ActionAid bedriver ett fadderprojekt i området Nyamaropa i distriktet Nyanga i nordöstra Zimbabwe.

Zimbabwe