Skip to the content

Att starta en egen insamling är ett utmärkt sätt att stödja något man brinner för. Utformning och omfattning bestämmer du helt själv. Passa på att engagera dina vänner och bekanta, tillsammans är ni med och gör något stort!


Starta en egen insamling till förmån för Afrikas horn

Vi står inför den största humanitära krisen i modern tid – miljontals människor i östra Afrika riskerar svält och hungersnöd till följd av den extrema torkan. ActionAid finns på plats i flera av de drabbade länderna och mobiliserar resurser för att ge humanitärt bistånd. Vi samarbetar med lokala kvinnogrupper som har bäst kännedom om hur behoven ser ut och kan leda och hjälpa till i arbetet med att identifiera de människor som är i störst behov av hjälp. 

Din egen insamling lägger du upp via BetterNow. Där kan du sätta ett eget insamlingsmål och beskriva insamlingens syfte. Genom att skapa en insamling på BetterNow får du även en egen insamlingssida som är integrerad med Facebook där du kan kommunicera med de vänner som väljer att stödja din sak. För mer information om insamlingen, läs här.

Exempel egen insamling - Fredrika cyklar jorden runt för kvinnors rättigheter

Ett år har nu gått sedan Fredrika Ek lämnade Sundsvall och gav sig ut på sitt livs äventyr. Under 1000 dagar ska hon på egen hand ta sig jorden runt på cykel. Med en packning bestående av allt ifrån tält till tandborste trampar hon sig över berg och genom öknar. Hennes äventyr syftar inte enbart till att uppfylla egna drömmar - utan även till att ge andra kvinnor möjligheten att förverkliga sina. I samband med resan samlar Fredrika in pengar till ActionAid och vårt arbete med utsatta kvinnor och flickor runt om i världen. Följ Fredrikas spännande resa på hennes reseblogg www.thebikeramble.com.