Skip to the content

Manifestera för kvinnors rätt till sin egen kropp på internationella kvinnodagen!

Internationella kvinnodagen 2019 – drygt ett år efter #Metoo. Våld mot kvinnor, sexuella trakasserier och övergrepp är fortfarande en del av vardagen. Det sker i hemmet, på stan och på arbetsplatsen - i Sverige och i övriga världen. Visste du till exempel att varje dag könsstympas över 5000 flickor? Vissa av dem bor i Sverige. Därför måste kampen mot allt våld mot kvinnor fortsätta och intensifieras!

Kom och lyssna på Khadra Seerar, Zuhur Adam och Cecilia Berger – kvinnor som kämpar för att förebygga könsstympning och för kvinnors rätt till sina egna kroppar. Uppträder gör sångerskan Celaya och One Love Collective kommer att tolka budskapet genom ett dansframträdande. Under dagen kommer ni träffa Fredrika Ek som cyklat jorden runt till förmån för ActionAids arbete. På plats kommer ni även att kunna köpa våra senaste produkter designade av den feministiska influencern Jessica Hallbäck. Var med och manifestera mot alla former av våld mot kvinnor!

Vi ses på Odenplan i Stockholm den 8 mars från klockan 11.00. Programmet börjar kl 16.00. Varmt välkommen!


Fredrika Ek - The Bike Ramble

Jessica Hallbäck Produktlansering 8 mars!

Cecilia Berger - Amelmottagningen

Zuhur Adam - om kvinnlig könsstympning


Event 8 Mars

Ge en gåva

Stöd oss via PlusGiro

Swisha ditt bidrag
Fredrika Ek

För mer än ett år sedan cyklade äventyraren Fredrika Ek in i Sundsvall och avslutade därmed sin treåriga resa som tog henne till hela 45 länder i världen. Fredrika har under sin resa samlat in över en miljon kronor åt ActionAid - bättre ambassadör går inte att ha!

Till 8 Mars kommer Fredrika ut med sin bok "AROUND THE WORLD IN 1000 DAYS" där en del av intäkterna kommer gå till ActionAid. Hör henne tala under vår manifestation på Odenplan den 8 mars. Boken kommer finnas till försäljning under eventet och även i vår gåvoshop.


Jessica Hallbäck 

Med sina adbusts har Jessica Hallbäck fått många pendlare att sätta morgonkaffet i halsen eller småle gillande. Hennes budskap bär alltid ett tydligt rättvisepatos och feministiskt ställningstagande.

Den 8 mars kommer du hitta kort, print och tygkassar, med budskap som Jessica tagit fram, till försäljning i vår gåvoshop. Produkterna kommer också finnas på plats under vår manifestation på Odenplan.


Cecilia Berger

Cecilia Berger är biträdande överläkare på Amelmottagningen på Södersjukhuset i Stockholm som tar emot flickor och kvinnor med erfarenhet av kvinnlig könsstympning.

För deras ihärdiga arbete vann Amelmottagningen Jämställdhetspriset 2018. Hör Cecilia tala om kampen för flickors och kvinnors rätt till sin kropp under vår manifestation den 8 mars!

Amelmottagningen har funnits sen 2003 och är Sveriges första och hittills enda specialistmottagning för könsstympade flickor och kvinnor.
Zuhur Adam

Zuhur Adam informerar och föreläser om kvinnlig könsstympning och mäns våld mot kvinnor.

Hon poängterar vikten av att få med alla generationer i förändringsarbetet och att män har en avgörande roll och måste ta ställning mot övergreppen.

Kom och lyssna på Zuhur under vår manifestation den 8 mars!

 


 

Sara Celaya

"Jag är 26 år och har så länge jag kan minnas varit intresserad av att sjunga. Under de senaste åren har jag genom mitt intresse för dans funnit flera forum där jag kan uttrycka mig på olika sätt. Min styrka är att improvisera med min röst över house musik som en DJ spelar. Jag uppskattar verkligen det som händer i stunden.

Idag jobbar jag med Anton Tärnlund (Sjukstugan) där vi utforskar musik genom att kombinera våra olika bakgrunder för att hitta nya sätt att uttrycka oss. Utöver detta så tar jag tillfällen att sjunga och stötta evenemang/projekt som jag tror på.

Jag tycker att det är viktigt att påminna oss själva att vi som kvinnor i detta samhälle är tillräckliga och vill ta tillfället att göra det under denna dag." säger Sara. 

 

Kom och lyssna på Sara Celaya under vår manifestation den 8 mars!