Skip to the content

Lediga jobb

Vad roligt att du är intresserad av att jobba hos oss!

Alla ansökningar bedöms utifrån de kompetenskrav som arbetet ställer. Du kan också besöka vår internationella webbplats för lediga utlandstjänster.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att hantera spontana ansökningar för tjänster som inte är utannonserade på vår hemsida. Men håll gärna utkik efter lediga tjänster som publiceras här.

ActionAid Sverige söker: 

 

Administratör till givarservice

ActionAid är en internationell organisation som har bekämpat fattigdom i över 40 år. Idag har vi verksamhet i 48 länder. Vi tror på att alla har förmågan att förändra sitt liv till det bättre och samarbetar därför med utsatta människor för att skapa varaktiga förändringar. I all vår verksamhet fokuserar vi på kvinnor och flickor. I Sverige har vi funnits i 10 år och är nu runt 20 anställda som arbetar med att skapa engagemang för våra frågor inom områdena insamling, kommunikation och opinionsbildande verksamhet.

Nu söker vi en ny administratör till vårt givarservice- och lojalitetsteam. Tjänsten är bred och innebär att du alltid arbetar med givarens intresse i fokus. Under hösten kommer ActionAid Sverige genomgå ett byte av CRM-system vilket innebär att vi som arbetar med insamling och lojalitet står inför nya spännande utmaningar. Din roll kommer delvis vara kopplad till denna övergång, men framförallt vara att hantera service till givarna, både muntligt och skriftligt, samt alla administrativa processer kopplade till vårt fadderskap, månadsgivande samt enstaka gåvor. Att du känner engagemang för våra frågor ser vi som en självklarhet. Eftersom ActionAid är en liten arbetsplats ingår i rollen även löpande kontorsadministration som t.ex. bokningar, posthantering och beställning av kontorsmaterial.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Skötsel och underhåll av vår CRM-databas, som exempelvis registrering av gåvor, autogiron, bankfiler och givarutskick.
 • Tillhandahålla kvalitativ service till givare och supporters via mail och telefon.
 • Inventering, tryck och lagerhållning av material.
 • Utskick av gåvor från vår gåvoshop
 • Löpande kontorsadministration.

Vi söker dig som:

 • Har erfarenhet av givarservice/kundtjänst, servicekänsla samt telefonvana.
 • Har grundläggande erfarenhet och vana av att arbeta i en CRM-databas.
 • Är stresstålig, flexibel samt kan prioritera och hantera flera uppgifter samtidigt.
 • Är effektiv, noggrann och strukturerad.
 • Trivs med att skapa relationer med många olika människor.
 • Är bra på att samarbeta men även kan arbeta självständigt.
 • Behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift samt har god förmåga att professionellt formulera svar och bemöta givarfrågor.

Vi kan erbjuda dig en viktig tjänst där du har möjlighet att göra skillnad mot fattigdom. Du får chansen att arbeta i en internationellt välkänd organisation – samtidigt som ActionAid Sverige fortfarande växer med möjligheter att vara med att utveckla verksamheten.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under 6 månader med möjlighet till förlängning. Tillträde så snart som möjligt. För frågor om tjänsten kontakta Sherin Amini, Head of Supporter Relations and Child Sponsorship på 08-615 55 55.

 Sista ansökningsdag 2017-09-24. Mejla din ansökan till sherin.amini@actionaid

 

Policy- och programsamordnare

Med fokus på temana resiliens, humanitär respons och kvinnors rättigheter

Obs! Förlängd ansökningstid samt ändrade arbetsvillkor (tillsvidareanställning)

ActionAid är en religiöst och partipolitisk oberoende federation. Vår vision är en rättvis, jämlik och hållbar värld där alla människor har möjligheten att forma sin tillvaro och leva ett liv fritt från fattigdom och förtryck.

ActionAid startades 1972 i England och 2003 bildades ActionAid International, en demokratisk federation med ett gemensamt huvudkontor i Sydafrika. Idag finns vi lokalt förankrade i över 45 länder. ActionAid International var bland de första internationella frivilligorganisationerna att arbeta rättighetsbaserat. Vi blev kända för att mobilisera och stödja kraften hos människor att bekämpa fattigdom och orättvisa, påverka lokala maktstrukturer och ställa ansvariga aktörer till svars. Vi är en feministisk organisation med ett särskilt fokus på kvinnors och flickors rättigheter i allt vi gör eftersom vi vet att jämställdhet är en förutsättning för hållbar utveckling.

ActionAid Sverige har dessutom ett tematiskt fokus på motståndskraft i relation till klimatförändringar och konflikt (resiliens), kvinnligt och lokalt ledarskap i humanitära kriser, samt återerövring av den krympande demokratin (shrinking space). I Sverige arbetar vi med information, insamling, mobilisering, påverkan och kampanjarbete samt resursmobilisering och kvalitetssäkring av projekt och program i det globala Syd. Vi har i samband med vår nya strategi inlett ett arbete i Sverige med utsatta grupper.

BAKGRUND

ActionAid Sverige har funnits i tio år och är en medlemsbaserad organisation. För att genomföra vår nya strategi vill vi flytta fram positionerna, fördjupa vår tematiska kompetens, stärka och tydliggöra vår röst och vårt kampanj- och påverkansarbete i Sverige. Vi vill också stärka vår position inom federationen och engagera oss i de gemensamma policy-diskussionerna. Vi söker nu därför en Policy- och programsamordnare med fokus på resiliens, humanitär respons och kvinnors rättigheter.

ROLLER OCH ANSVAR

• Vara organisationens talesperson inom områdena.
• Hålla sig kontinuerligt uppdaterad på den senaste utvecklingen och forskningen inom områdena internt såväl inom federationen som externt.
• Bereda analys, underlag och positioner för organisationen.
• Bidra med sakkunskap och kvalitetssäkring i resursmobilisering, ansökningar, rapporter och verksamhet.
• Kvalitetssäkra extern kommunikation inom områdena.
• Delta i relevanta tematiska plattformar inom federationen och i externa nätverk.
• Ansvara för events inom temana.
• Bistå övriga avdelningar med sakkunskap och ansvara för internutbildning.
• Dokumentation.

KVALIFIKATIONER OCH KOMPETENSER

• Spetskompetens och analytisk kapacitet inom humanitärt arbete, resiliens och kvinnors rättigheter (kunskap inom alla områden ej nödvändigt)
• Erfarenhet av rättighetsbaserat internationellt arbete med lokala samarbetspartner
• Erfarenhet från program, mobiliserings- och påverkansarbete
• Erfarenheter av kommunikationsarbete
• God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på engelska och svenska.
• Högskoleexamen inom relevant område eller motsvarande kunskap och tematisk kompetens inhämtad på annat sätt.

MERITERANDE

• Erfarenhet av strategiskt samarbete med Sida och/eller andra strategiska partners
• Erfarenhet av att arbete med mål- och resultatstyrd verksamhet
• Aktivism och gräsrotsorganisering
• Strategiskt nätverk

PLACERING

ActionAid Sveriges kontor i Stockholm, Renstiernas gata 12.

VILLKOR OCH ANSÖKNINGSPROCESS

Ansökan skickas till jobb@actionaid.se senast den 17 september.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tjänsten är heltid och arbetstiden målstyrd. Arbete på obekväma tider förekommer men är sällsynt. Regelbundna internationella resor förekommer. Tjänsten rapporterar till Policy- och Programchefen. Tillträde snarast eller e.ö.

Har du frågor kring tjänsten kontakta gärna Mattias Brunander, mattias.brunander@actionaid.org

Facklig representant för Unionen är Magnus Nordgren, magnus.nordgren@actionaid.org

 

Värvare till Face to face

Bakgrund

ActionAid är en religiöst och partipolitisk oberoende federation. Vår vision är en rättvis, jämlik och hållbar värld där alla människor har möjligheten att forma sin tillvaro och leva ett liv fritt från fattigdom och förtryck.
ActionAid startades 1972 i England och 2003 bildades ActionAid International, en demokratisk federation med ett gemensamt huvudkontor i Sydafrika. Idag finns vi lokalt förankrade i över 45 länder. ActionAid International var bland de första internationella frivilligorganisationerna att arbeta rättighetsbaserat, som mobiliserar och stödjer kraften hos människor att bekämpa fattigdom och orättvisa, påverka lokala maktstrukturer och ställa ansvariga aktörer till svars.
ActionAid Sverige har funnits i tio år och är medlemsbaserad organisation. Med en ny, progressiv strategisk inriktning i ryggen går vi nu in i en ny, spännande fas där vi vill flytta fram våra positioner och utöka vårt internationella samarbete, såväl som att stärka vårt engagemang och vår röst i Sverige.

Vi är en feministisk organisation med ett särskilt fokus på kvinnors och flickors rättigheter i allt vi gör eftersom vi vet att jämställdhet är en förutsättning för hållbar utveckling. Vi har dessutom ett tematiskt fokus på motståndskraft i relation till klimatförändringar och konflikt, kvinnligt lokalt ledarskap i humanitära kriser, och återerövring av den krympande demokratin.

Om tjänsten

Som värvare hos oss är du en del av ett team med ett enormt viktigt uppdrag och som är helt avgörande för att ActionAid skall kunna fortsätta bekämpa fattigdom och stärka kvinnors och flickors rättigheter runt om i världen. Hos oss kommer du få värdefulla erfarenheter och kunskaper som kommer att vara dig till stor fördel - oavsett framtidsplaner.

Mer om tjänstens innehåll:

• Som värvare rekryterar du månadsgivare och faddrar på gator och torg.
• Flexibelt upplägg - Du jobbar mellan 15 och 34 timmar i veckan - hur mycket och vilka dagar du arbetar bestämmer du själv.
• Vi arbetar måndag till lördag där tiderna varierar mellan 9.30-17.00 och 11.00-17.00.
• Du får en fast timlön på 140 kr i timmen inkl. semesterersättning. Timlönen ökar succesivt beroende på hur länge du jobbat.
• Möjligheter till bonusar
• Tjänsten inleds med en utbildning kring ActionAid’s arbete världen över och en del i teoretisk- och praktisk-insamlingsteknik.

Kvalifikationer

Vi söker dig med:

• Ett brinnande intresse för mänskliga rättigheter/utvecklingsfrågor eller som är intresserad av att lära dig mer.
• Skinn på näsan och som tycker om att argumentera för din sak.
• God förmåga att vara social, positiv och trevlig i alla väder.
• En stark vilja att lyckas och som trivs med att prestera på topp.
• För att arbeta hos oss behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och vara minst 18 år gammal.

Tillsammans med ett gäng trevliga och engagerade kollegor kommer du att arbeta mot individuella såväl som gemensamma mål. För att lyckas med detta kommer du och ditt team kontinuerligt utbildas och tränas i insamlingsteknik och vidareutbildas inom ActionAid’s arbete. Det här jobbet är perfekt för dig som vill göra skillnad och utvecklas personligen! Låter det här som något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Skicka ditt CV och personligabrev direkt till biniam.fikadu@actionaid.org

Rekrytering sker löpande.

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du blir en del av vårt team!
Tillsammans gör vi skillnad

 

Gruppledare till Face to face

Bakgrund

ActionAid är en religiöst och partipolitisk oberoende federation. Vår vision är en rättvis, jämlik och hållbar värld där alla människor har möjligheten att forma sin tillvaro och leva ett liv fritt från fattigdom och förtryck.
ActionAid startades 1972 i England och 2003 bildades ActionAid International, en demokratisk federation med ett gemensamt huvudkontor i Sydafrika. Idag finns vi lokalt förankrade i över 45 länder. ActionAid International var bland de första internationella frivilligorganisationerna att arbeta rättighetsbaserat, som mobiliserar och stödjer kraften hos människor att bekämpa fattigdom och orättvisa, påverka lokala maktstrukturer och ställa ansvariga aktörer till svars.
ActionAid Sverige har funnits i tio år och är medlemsbaserad organisation. Med en ny, progressiv strategisk inriktning i ryggen går vi nu in i en ny, spännande fas där vi vill flytta fram våra positioner och utöka vårt internationella samarbete, såväl som att stärka vårt engagemang och vår röst i Sverige.

Vi är en feministisk organisation med ett särskilt fokus på kvinnors och flickors rättigheter i allt vi gör eftersom vi vet att jämställdhet är en förutsättning för hållbar utveckling. Vi har dessutom ett tematiskt fokus på motståndskraft i relation till klimatförändringar och konflikt, kvinnligt lokalt ledarskap i humanitära kriser, och återerövring av den krympande demokratin.

Om tjänsten

Som gruppledare hos oss är du en del av ett enormt viktigt arbete för att vi ska kunna fortsätta bekämpa fattigdom och stärka kvinnors och flickors rättigheter runt om i världen. Vi söker en ansvarstagande och driven person som vill leda vårt face-to-face team i Stockholm. Tillsammans med ditt team tar du kontakt med potentiella givare på stan, informerar och engagerar dem till att skriva upp sig som månadsgivare eller faddrar hos oss. Utöver värvningsarbetet ansvarar du för att coacha och motivera ditt team för att ni tillsammans ska nå uppsatta verksamhetsmål. Förutom att ta del av och leda det dagliga värvningsarbetet kommer du att planera och genomföra vidareutbildningar för teamet. Du kommer också att ansvara för resultatrapportering till Koordinator.

Som gruppledare har du en mycket viktig roll inom ActionAid!

Vi söker dig som:

• Tidigare har arbetat med uppsökande arbete inom insamling eller försäljning och som uppnått goda resultat!
• Har goda ledaregenskaper.
• Trivs med ett resultatinriktat och kommunikativt arbete.
• Är ansvarstagande, välstrukturerad och kan arbeta självständigt.
• Har ett brinnande intresse för mänskliga rättigheter/utvecklingsfrågor eller som är intresserad av att lära dig mer.
• Har god förmåga att formulera dig på svenska och som är över 18 år gammal.

Det är meriterande om du:

• Har tidigare erfarenhet av att leda grupper.
• Tidigare har engagerat dig ideellt.
• Har erfarenhet av att coacha grupper
• Arbetat med teambuilding
• Har talang för att entusiasmera

I tjänsten som gruppledare rekryterar du månadsgivare och faddrar på gator och torg i Stockholm. Tillsammans med ditt team värvar du måndag till fredag från 11.00-17.00 (flexibelt men minst 4 dagar i veckan). Utöver det tillkommer 2 timmar arbete per dag för utbildning, rapportering av resultat samt strategiskt planeringsarbete. Totalt arbetar du 35 timmar i veckan. Du får en fast timlön på 145 kr i timmen inklusive semesterersättning. Tjänsten inleds med en utbildning i ledarskap och insamlingsteknik samt kring ActionAid’s globala arbete. Låter det här som något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag till biniam.fikadu@actionaid.org 

I din ansökan vill vi att du specificerar från och med vilket datum du kan starta anställningen oss.
Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du snart blir en del av vårt team!

 

 

 

 

 

Var med och stöd vårt arbete!

Bli månadsgivare och var med i arbetet att skapa en rättvis värld för alla. Med ditt stöd blir det möjligt!