Skip to the content

Lediga jobb

Vad roligt att du är intresserad av att jobba hos oss!

Alla ansökningar bedöms utifrån de kompetenskrav som arbetet ställer. Du kan också besöka vår internationella webbplats för lediga utlandstjänster.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att hantera spontana ansökningar för tjänster som inte är utannonserade på vår hemsida. Men håll gärna utkik efter lediga tjänster som publiceras här.


ActionAid Sverige söker: 

Projekt- och givarsamordnare

Bakgrund

ActionAid är en religiöst och partipolitisk oberoende federation. Vår vision är en rättvis, jämlik och hållbar värld där alla människor har möjligheten att forma sin tillvaro och leva ett liv fritt från fattigdom och förtryck.
ActionAid startades 1972 i England och 2003 bildades ActionAid International, en demokratisk federation med ett gemensamt huvudkontor i Sydafrika. Idag finns vi lokalt förankrade i över 45 länder. ActionAid International var bland de första internationella frivilligorganisationerna att arbeta rättighetsbaserat, som mobiliserar och stödjer kraften hos människor att bekämpa fattigdom och orättvisa, påverka lokala maktstrukturer och ställa ansvariga aktörer till svars.
ActionAid Sverige har funnits i tio år och är medlemsbaserad organisation. Med en ny, progressiv strategisk inriktning i ryggen går vi nu in i en ny, spännande fas där vi vill flytta fram våra positioner och utöka vårt internationella samarbete, såväl som att stärka vårt engagemang och vår röst i Sverige.

Vi är en feministisk organisation med ett särskilt fokus på kvinnors och flickors rättigheter i allt vi gör eftersom vi vet att jämställdhet är en förutsättning för hållbar utveckling. Vi har dessutom ett tematiskt fokus på motståndskraft i relation till klimatförändringar och konflikt, kvinnligt lokalt ledarskap i humanitära kriser, och återerövring av den krympande demokratin.

Ansvar och arbetsuppgifter

Du kommer bidra i arbetet att utveckla ActionAid Sveriges projektportfölj, säkerställa en kvalitativ uppföljning och rapportering av olika projekt och att bygga strategiska och förtroendefulla partnerskap med institutionella givare. Du kommer rapportera till Policy och Programchefen och vara en viktig del i ett litet, dynamiskt team, som verkar i ett större internationellt sammanhang med kollegor över hela världen.

Dina arbetsuppgifter:
• I samarbete med kollegor bygga och underhålla relationer till strategiska institutionella givare.
• Analys och omvärldsbevakning av institutionella givartrender
• Ansvara för strategisk utveckling av ActionAid Sveriges projektportfölj.
• Ansvara för att ta fram, granska, bearbeta och kvalitetssäkra ansökningar och rapporter tillsammans med kollegor runt om i världen.
• Kommunikation och återrapportering till givare
• Med stöd från ekonomiavdelningen följa upp projekt med berörda länder.
• Företräda ActionAid Sverige i för arbetsområdet relevanta externa forum i Sverige och globalt inom ActionAid-federationen.
• Säkerställa effektiva system och processer för att garantera effektiv projektsamordning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har
• Erfarenhet från liknande tjänster och ansvar
• Erfarenhet av rättighetsbaserat internationellt arbete med lokala samarbetspartner
• Erfarenheter av jämställdhetsarbete och förståelse för MEAL (monitoring, evaluation, accountability and learning)
• God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
• Erfarenhet av att arbete med mål- och resultatstyrd verksamhet
• Akademisk examen inom relevant område eller motsvarande kunskap och tematisk kompetens inhämtad på annat sätt.

Som person är du noggrann och strukturerad. Du är van att arbeta självständigt såväl som i grupp, och är bra på att leda och koordinera processer med många involverade. Du är prestigelös, lösningsfokuserad och har lätt för att samarbeta.

Placering

ActionAid Sveriges kontor i Stockholm, Renstiernas gata 12.

Villkor och ansökningsprocess

Tjänsten är en visstidsanställning till och med 31 december 2018, med möjlighet till tillsvidaretjänst. Tjänsten är heltid och arbetstiden målstyrd. Regelbundna internationella resor förekommer. Tjänsten rapporterar till Policy- och Programchefen.
Om du är intresserad av tjänsten, är du välkommen att skicka din ansökan till mattias.brunander@actionaid.org senast den 6 augusti, 2017. Intervjuer kommer hållas den 15-17 augusti.

 

 

 

 

 

 

Var med och stöd vårt arbete!

Bli månadsgivare och var med i arbetet att skapa en rättvis värld för alla. Med ditt stöd blir det möjligt!