Skip to the content

Ung jordbrukare inspirerar andra unga

Innocent Okwonga förlorade i tidig ålder sina föräldrar i aids. Livet som föräldralös blev tufft för Innocent. Efter fjärde årskurs hoppade han av skolan. Som ung vuxen ägnade Innocent mycket tid åt att söka arbete, men jobbsökandet var oftast förgäves och han gick långa perioder som arbetslös.

I mars 2018 var Innocent en av de unga som deltog i en entreprenörskaps-utbildning anordnad av ActionAid och det var efter det som hans liv tog en positiv vändning.

” Utbildningen blev ett rejält uppvaknande för mig och den förändrade mitt liv för alltid. Jag insåg att jag inte behöver söka anställning hos en arbetsgivare, utan att jag istället kunde använda mig av mina kunskaper inom jordbruk och djurhållning och den mark jag ärvt av mina föräldrar. Genom ActionAids utbildning i småföretagande och entreprenörskap fick jag verktyg att starta min egen verksamhet. I dagsläget planerar vi att utöka vårt trädgårdsjordbruk och vår kycklinguppfödning. Min fru och jag kommer aldrig behöva gå arbetslösa eftersom vi kan livnära oss på vårt familjeföretag”, säger Innocent.

Det trädgårdsjordbruk som Innocent driver tillsammans med sin fru Farida har blivit en inspirationskälla för andra unga i området som också vill förbättra sina försörjningsmöjligheter. Paret delar med sig av sina kunskaper så att deras goda exempel sprids till fler.

”Jag är väldigt stolt över att ha blivit en inspirationskälla för andra unga i mitt samhälle,” säger Innocent.