Skip to the content

.


Flickor har rätt att gå i skolan

Varje dag könsstympas 5000 flickor och 30 000 flickor gifts bort. Världen över tvingas flickor sluta skolan i förtid, de blir med barn när de själva är barn. Men förändring är möjlig. För varje dag som en flicka går i skolan, minskar risken för att hon ska könsstympas eller giftas bort. Så sker förändring, dag för dag, bit för bit.


En långsiktig förändring

Dina fadderbidrag går till att stödja långsiktiga projekt där flickan bor. Efter 40 års erfarenhet vet vi att det bästa sättet att bekämpa fattigdom är att utgå från lokala behov och skapa möjligheter för människor att organisera sig för att själva påverka sin situation. I alla våra projekt finns ett fokus på jämställdhet och hållbarhet. På så vis är du med och skapar en miljö där flickor får möjlighet att växa upp till självständiga kvinnor med makt att forma sina egna liv.


Sarmins kamp

I vårt arbete finns fantastiska flickor och kvinnor som arbetar mot förtryck och orättvisor. En av dem är 16-åriga Sarmin. Video - En förebild i kampen mot barnäktenskap.


Möt våra faddrar

"Jag har ju haft tur att födas så otroligt privilegierad, så det här ett sätt för mig att dra ett strå till stacken. Jag tycker att ActionAid känns seriösa och via uppdateringarna jag får så kan jag se att den lilla pengen jag skänker faktiskt gör skillnad, och det gör mig självklart glad!”

Petra Marklund, artist

 

Skriv till ditt fadderbarn

Fadderländer

Frågor och svar

Om oss