Skip to the content


En ljusare framtid

Världen över tvingas flickor sluta skolan i förtid. De får ta ansvar för hushållssysslor och ta hand om yngre syskon. Genom verksamheten i våra fadderområden arbetar vi för att alla flickor ska gå i skolan och fullfölja sin utbildning.


En långsiktig förändring

Dina fadderbidrag går till att stödja långsiktiga projekt där flickan bor. Efter 40 års erfarenhet vet vi att det bästa sättet att bekämpa fattigdom är att utgå från lokala behov och skapa möjligheter för människor att organisera sig för att själva påverka sin situation. I alla våra projekt finns ett fokus på jämställdhet och hållbarhet. På så vis är du med och skapar en miljö där flickor får möjlighet att växa upp till självständiga kvinnor med makt att forma sina egna liv.


Sarmins kamp

I vårt arbete finns fantastiska flickor och kvinnor som arbetar mot förtryck och orättvisor. En av dem är 16-åriga Sarmin. Video - En förebild i kampen mot barnäktenskap.


Möt våra faddrar

"Jag har ju haft tur att födas så otroligt privilegierad, så det här ett sätt för mig att dra ett strå till stacken. Jag tycker att ActionAid känns seriösa och via uppdateringarna jag får så kan jag se att den lilla pengen jag skänker faktiskt gör skillnad, och det gör mig självklart glad!”

Petra Marklund, artist

 


Skriv till ditt fadderbarn

Fadderländer

Engagera dig

Om oss